sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Unohtunut lime-valkosuklaatorttu

Olin kokonaan unohtanut leiponeeni tämän tortun. Torttu se on siksi että tein sen omalla, muiden ohjeista sovelletulla reseptillä ja täytettä ei tullut tarpeeksi. Hyvää se kuitenkin oli joten tässä resepti kuvan kera. Suositelen tekemään täytettä kaksinkertaisen määrän.

Pohja:
180g Digestive-keksejä
75g voita

Sulata voi ja  murskaa keksit. Sekoita voi keksimuruihin ja taputtele seos irtopohjavuokaan.

Täyte:
5 liivatetta
3 limen mehu ( säästä 3 rkl liivatteelle)
200g maustamatonta tuorejuustoa (mausta 3tl sokeria + 1tl vaniliinisokeria)
2,5 dl kuohukermaa (mausta 3tl sokeria)
100g valkosuklaata

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja mausta tuorejuusto sokerilla ja vaniliinisokerilla. Purista liivatteista kylmä vesi pois. Lämmitä 3rkl limettimehua kuumaksi ja sekoita liivatteet siihen. Sekoita liivatemehu kylmään limemehuun ja lisää seos tuorejuustoon. Lisää seos kermavaahtoon. Lisää halutessasi limekuoriraastetta. Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia. Koristele värjätyllä valkosuklaalla ja marsipaani koristeilla.

Pinnalle:

100g valkosuklaata
vihreää elintarvikeväriä

vihreää marsipaania

Sulata suklaa ja sekoita siihen elintarvikeväriä. Pursota minigrip-pussilla ristikko kakun päälle. Lisää marsipaani koristeet.

Ei kommentteja: