sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Lautapelifriikin versio Sacherista

Noniin tässä näette mitä käy kun yhdistää kaksi lempiharrastusta. Siitä syntyy lautapelikakku. Idea kakkuun tuli lautapelisunnuntaista ja loistavasta pelistä nimeltä Kingsburg. Halusin leipoa jotakin tulevaan peliimme ja juhlia viimekertaista voittoani! :) Arvaatte varmaan että pelaan punaisella värillä. Kaapista löytyi omenahilloa ja tummaasuklaata joten tein kakusta omena Sacherin joka ei näin ollen ole Sacher ollenkaan. Resepti on tällä kertaa tarpeeksi oma sovellus joten voin sen julkaista. Kiitos Kinuskikissalle suklaapäällisen ohjeesta! Lisättäköön vielä että tein ensimmäistä kertaa marsipaanista mitään jos ette sattuneet huomaamaan :)




Omenainen Sacher

Pohja:

150 g tummaasuklaata
150 g  voita tai margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl leivinjauhetta

Kostutus:

3 rkl Fariinisokeria
1dl Rommia
1dl kuumaa vettä


Täyte: suklaamousse

200 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 liivatelehteä
0,5dl rommia

1 prk Omenavaniljahillo

Päällinen:

Aprikoosihilloa kakun tasoittamiseen

200g suklaata
1,5dl kuohukermaa


Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija noin 24-26cm). Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kakku saa jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.

Valmista kostutusliemi sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

Kun kakku on jäähtynyt leikkaa se kolmeen osaan.Kostuta jokainen kappale. Valmista suklaamousse ja levitä pohjan päälle. Lisää omenahillo ja täytä toinenkin kerros. Anna kakun vetäytyä yön yli.


Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lämmitä kerma kattilassa kuumaksi ei kuitenkaan kiehuvaksi. Sekoita suklaasta ja kermasta tasainen seos. Anna seoksen hieman jäähtyä koko ajan sekoittaen. Varo ilmakuplien syntymistä!

Päällystä kakku aprikoosihillolla ja kaada jäähtynyt suklaaseos kakun päälle ja nostele sitä myös reunoille. Annan kakun jähmettyä jääkaapissa useita tunteja ja koristele mielesi mukaan!

Että semmonen!

sQz

1 kommentti:

mrs t kirjoitti...

Vau, tosi upea kakku!